Peruuttamisohje ja peruuttamislomakkeen malli

Peruuttamisoikeus

Sinulla on oikeus peruuttaa tämä sopimus 14 päivän kuluessa syytä ilmoittamatta.

Peruuttamisen määräaika päättyy 14 päivän kuluttua.

Jos kyseessä on palvelusopimus tai sähköisesti toimitettavaa digitaalista sisältöä koskeva sopimus, peruuttamisen määräaika lasketaan alkavan sopimuksen tekemisestä.

Jos kyseessä on tavaratilaus, peruuttamisen määräaika lasketaan alkavan siitä, kun tavara on vastaanotettu.

Jos kyseessä on tavaratilaus, joka on toimitettu useammassa erässä, peruuttamisen määräaika lasketaan alkavan siitä, kun viimeinen tavaraerä on vastaanotettu.

Jos kyseessä on kauppasopimus, jossa tavaroita toimitetaan säännöllisesti, peruuttamisen määräaika lasketaan alkavan siitä, kun ensimmäinen tavaraerä on vastaanotettu.

Peruuttamisoikeuden käyttämiseksi sinun on ilmoitettava meille päätöksestäsi peruuttaa sopimus yksiselitteisellä tavalla. Helpoiten hoidat peruutuksen palauttamalla tuotteen ja sen mukana lähetetyn laskun (tai lähetyslistan) Postitse. Mikäli kyseessä on jatkuva tilaus esim. lehtitilaus hoidat peruutuksen kätevimmin ilman jonotusta Sanomakaupassa.

Posti veloittaa sinulta palautuksista kulloisenkin hinnaston mukaisen postimaksun.

Voit myös tehdä peruutuksen  tulostettavalla peruuttamislomakkeella, puhelimitse, kirjeellä postitse tai faksilla.

Peruuttamisen vaikutukset

Jos peruutat tämän sopimuksen, palautamme teille kaikki sinulta saamamme suoritukset, myös toimituskustannukset (paitsi lisäkustannuksia siitä, että olet valinnut tarjoamastamme edullisimmasta vakiotoimitustavasta poikkeavan toimitustavan), viivytyksettä ja joka tapauksessa viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen saatuamme.

Suoritamme palautuksen sillä maksutavalla, jota olet käyttänyt alkuperäisessä liiketoimessa, ellet ole nimenomaisesti suostunut muuhun, ja joka tapauksessa siten, että sinulle ei aiheudu suoritusten palauttamisesta kustannuksia.

Jos kyseessä on tavaratilaus, voimme pidättyä maksujen palautuksesta, kunnes olemme saaneet tavaran takaisin tai kunnes olet osoittanut lähettäneesi tavaran takaisin.

Jos olet vastaanottanut tavaroita sopimuksen yhteydessä, sinun on lähetettävä tavarat ja niiden mukana lähetetty lasku (tai lähetyslista) takaisin meille Postin asiakaspalautuksena viivytyksettä ja viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen tekemisestä.

Lähetä tuotteet osoitteeseen Sanoma Media Finland, Teollisuustie 4, 06150 Porvoo. Posti veloittaa sinulta palautuksista kulloisenkin hinnaston mukaisen postimaksun. Määräaikaa on noudatettu, jos lähetät tavarat takaisin ennen kyseisen 14 päivän määräajan päättymistä.

Sanoma Media Finland vastaa tavaroiden palauttamiskustannuksista. Olet vastuussa sellaisesta tavaroiden arvon alentumisesta, joka on seurausta muusta kuin tavaroiden luonteen, ominaisuuksien ja toimivuuden toteamiseksi tarvittavasta käsittelystä.

Jos olette pyytänyt palvelun suorittamista ennen peruuttamisajan päättymistä, teidän on maksettava meille peruuttamisilmoituksen tekemiseen mennessä sopimuksen täyttämiseksi tehdystä suorituksesta kohtuullinen korvaus.

PERUUTTAMISLOMAKKEEN MALLI

(OM:n asetus 1140/2014, Liite II)

Tulosta, täytä ja palauta tämä lomake vain siinä tapauksessa, että haluat peruuttaa sopimuksen.


Vastaanottaja: Sanoma Media Finland Oy, PL 10, 00089 Sanoma (käyntiosoite Porkkalankatu 20 A, 00180 Helsinki).

Ilmoitan, että haluan peruuttaa tekemäni sopimuksen, joka koskee seuraavien tavaroiden toimittamista / seuraavan palvelun suorittamista:

Tilauspäivä /Vastaanottopäivä:

Etu- ja sukunimeni:

Osoitteeni:

Allekirjoitukseni:

Päiväys: